15 Eylül 2007

GRUNDIG Service menu Code

MARKA:GRUNDIG
Model:CUC 1806/1830/1832/1836/1828/1929/1930/1931
SERVİS MENU CODE:Uzaktan kumandadan (İ)Butonuna basili tutun ekrana menu geldiginde birakin satir karsiligina 8500 yazin sonra OK butonuna basin ve bu sekilde servis ayarlarina girersiniz
COMMENT:Televizyonun L+ basili tutarak acma,kapama anahtarina basilir boylece hafizadaki fabrika analog degerleri islevsel hale gelmis olur veya EPROM IC 80060 de kaydedilmis değer devreye girer.otomatik arama sistemi ayarlama.televizyonu bir sonraki calistirilmada otomatik arama sistemi Euro plus devreye girer ve onceden hafizaya alinmis tum kanallar hafizadan silinir.
Genelde GRUNDIG Tv lerde Ayni islem yapilir.

Kablo Test (Cable Tester)


Kablo Test (Cable Tester)

Light/Dark Sensor


Light/Dark Sensor

Kapi Alarm (Gate Alarm)


Kapi Alarm (Gate Alarm)

Foto Direncler (Light Dependent Resistance)

Foto Direncler
Yapisi : Foto direncler optik devre tasarimlarinda kullanilan en populer devre elemanlarindan biridir. calisma mantigi itibari ile normal bir ayarli direncten farklı degildir ancak değeri uzerindeki herhangi bir mekanik ayar ile degil, aldigi isigin siddetine gore degisir. Foto direncler LDR (Light Dependent Resistance) olarak adlandirilir. calisma mantigi cok basittir. uzerine herhangi bir isik almadigi surece direnci cok yuksektir (10 Mohm). Uygulanan isik siddeti arttikca bu direncte duser (75-300 Ohm).

Saglamlik Kontrolu : Herhangi bir devreye ihtiyac duymadan dogrudan olcu aletinin Ohm metre kismi kullanilarak saglamlik kontrolu yapilabilir. Ohm Metre foto direncin uclarina yon farketmeksizin baglanip isiga tutuldugunda isigin siddeti arttikca degeri duser. isik alan pencere tam olarak kapatildiginda hemen hemen acik devre gosterir yani ic direnc maximum degere (10 Mohm ve uzeri) ulasmistir. olcum esnasinda foto direnc bunlarin haricinde bir davranis gosteriyorsa arizalidir.